Overlijden Ron Simons

Merkelbeek, 21 december 2016

21 december zal altijd een zwarte dag in de geschiedenis van onze fanfare zijn en blijven. Op deze dag is ons zeer trouwe lid Ron Simons na een lang ziekbed overleden. Ron heeft tot op de laatste dag gestreden, maar van deze vreselijke ziekte viel niet te winnen. Het eerste contact tussen Ron en de fanfare gaat decennia terug. Zijn vader Lei speelde al jarenlang bugel en de appel viel niet ver van de boom. Ook Ron koos voor de bugel en zijn eerste lessen kreeg hij -zoals zoveel muzikanten in die tijd- van Sjeng Knooren. Naast de fanfare waar hij ruim 30 jaar lid van is geweest, speelde hij ook jaren in de Boerebloaskapel. Muziek was zijn lust en zijn leven. We gaan zijn enthousiasme, grappen en grollen, muzikaliteit en vooral ook warmte missen.

Wij wensen Nicole, Jordi en naaste familie veel sterkte met dit grote verlies.

Namens (Ere)Bestuur, leden, leerlingen, dirigent, vrienden en vrijwilligers van Fanfare St. Joseph.

  


LBM Bondsconcours 2016

Roermond, 23 oktober 2016

Op zondag 23 oktober heeft onze fanfare deelgenomen aan het LBM Bondsconcours te Roermond. Na een jaar van intensieve voorbereiding waaronder extra repetities, partijrepetities en beoordelingsconcerten was het moment waar we met z'n allen naar toe hadden geleefd aangebroken. In de ochtend met 2 bussen vanuit Merkelbeek naar Roermond. In de ene bus het korps met aanhang en in de andere bus een grote groep trouwe supporters. Aangekomen in de Oranjerie nog even met het korps inspelen en dan het moment van de waarheid. Ondanks de gezonde zenuwen verliep het concert prima en dat werd uiteindelijk beloond met 86 punten, een dikke 1e prijs met promotie naar de 2e Divisie. Een uitstekend resultaat waar we met z'n allen trots op mogen zijn.

 


Hubert Hermes solistenconcours 2016

Bingelrade, 20 maart 2016

Op zondag 20 maart is wederom het jaarlijkse Hubert Hermes Solistenconcours gehouden. De organisatie was dit jaar in handen van de harmonie St. Ceacilia uit Bingelrade. Onze leerlingen hebben het ook dit jaar weer bijzonder goed gedaan. Alisha Kaumanns is zelfs 1e geworden in haar divisie en ze sleepte hiermee de divisiebeker in de wacht. Tevens ontvangt zij hiermee een uitnodiging voor de finale Jonge Solisten.

- Alisha Kaumanns (bugel): 5e divisie 88 punten, 1e prijs en beker (Mars Polka Petit)

- Floor Vlasveld (sax-sopraan): jeugddivisie 84 punten, 1 prijs (Diptique)

- Dylano Driessens (kleine trom): jeugddivisie 85 punten, 1e prijs (Little March)

Alle deelnemers van harte gefeliciteerd met het mooie resultaat.

  


PlayIn "DoOnderbanken" 2016

Doenrade, 21 februari 2016

Op zondag 21 februari werd de 3e PlayIn voor de jeugd gehouden. De locatie was dit jaar Gasterie Dobbelsteyn te Doenrade. Er hadden zich maar liefst 26 deelnemers aangemeld. Niet alleen vanuit de Onderbankse verenigingen, maar ook een aantal deelnemers uit Amstenrade. Onder de bezielende leiding van Simone Kramer werd in een 2-tal sessie gerepeteerd aan de werken. Om 17.00 uur werden de muziekwerken ten gehore gebracht aan het publiek dat in grote getale  gekomen was. Voldoende nieuwe energie om toe te werken naar een 4e PlayIn die gepland staat op zondag 12 februari 2017 in het Fa-Si-La-lokaal te Schinveld.

 


Overlijden Jan (Sjeng) Verhooren

Merkelbeek, 30 oktober 2015

Op vrijdag 30 oktober is de heer Jan (Sjeng) Verhooren ons ontvallen.  Sjeng (zoals hij bij iedereen bekend stond) was 60 jaar lang spelend lid. 15 jaar geleden heeft de fanfare Sjeng benoemd tot lid van verdienste voor zijn getoonde inzet en betrokkenheid. Sjeng heeft jarenlang het instrumentarium van de fanfare  beheerd. Als een ventiel niet liep, dan moest je bij Sjeng zijn, en hij zorgde er dan met veel kennis en passie voor dat het instrument weer als een zonnetje werkte.

Maart j.l. hebben we Sjeng nog mogen feliciteren en decoreren met zijn 75-jarig lidmaatschap.

Wij wensen Tiny, kinderen en kleinkinderen veel sterkte met dit grote verlies.

Namens (Ere)Bestuur, leden, leerlingen, dirigent, vrienden en vrijwilligers van Fanfare St. Joseph.

  


Overlijden oud-dirigent Wim Cobben

Merkelbeek, 3 augustus 2015

Op maandag 3 augustus is de heer Wim Cobben na een kort ziekbed overleden. Wim Cobben is van 1958 tot en met 1989 dirigent geweest van onze fanfare. Mede door zijn tomeloze inzet en deskundige leiding heeft de fanfare grote muzikale successen mogen vieren. Wim heeft in 1959 aan de wieg gestaan van de oprichting van de kapel Holter Jonge. Tevens heeft Wim een grote bijdrage geleverd aan de opleiding van veel jeugdige muzikanten. Wij wensen zijn vrouw, kinderen en kleinkinderen veel sterkte met dit grote verlies.

Namens (Ere)Bestuur, leden, leerlingen, dirigent, vrienden en vrijwilligers van Fanfare St. Joseph.

 


MFO-Toernooi 2015

Amstenrade - 30/31 mei 2015

Op 30 mei heeft de fanfare deelgenomen aan het MFO-Toernooi (het jaarlijkse beoordelingsconcert van de Muziek Federatie Onderbanken) te Amstenrade. Na de laatste tonen van het optreden was het algemene gevoel dat we heel goed gespeeld hadden en dat bleek uiteindelijk ook uit het behaalde resultaat: 85,5 punten met het predikaat zeer goed.

Deze score was uiteindelijk goed voor de 1e prijs in de 3e tot en met 5e divisie én het hoogste aantal punten over het gehele toernooi, waardoor de wisselbeker voor een jaar in het bezit komt van onze vereniging. Een puike prestatie van onze muzikanten en dirigent. Allen van harte gefeliciteerd.

  


PlayIn "DoOnderbanken" 2015

Jabeek, 19 april 2015

Op zondag 19 april was de 2e PlayIn voor de jeugd. Ondanks iets minder aanmeldingen dan vorig jaar, werd er door de deelnemers met veel plezier gerepeteerd aan de muziekwerken die in de avond voor het publiek ten gehore werden gebracht.     De slagwerkgroep had zelfs voldoende energie om nog een aantal extra werken in te studeren. Het publiek heeft kunnen genieten van mooie een uitvoering. Volgend jaar wordt de PlayIn gehouden op Zondag 21 februari in Gasterie Dobbelsteyn te Doenrade.

 

   


Hubert Hermes solistenconcours 2015

Spaubeek, 22 maart 2015

Op zondag 22 maart is wederom het jaarlijkse Hubert Hermes Solistenconcours gehouden. De organisatie was dit jaar in handen van fanfare St. Ceacilia uit Spaubeek. Onze leerlingen hebben het ook dit jaar weer bijzonder goed gedaan. Erik Meulenberg en Tomas Post zijn zelfs 1e geworden in hun divisie en sleepten hiermee de divisiebeker in de wacht.

- Iris Linders (sax-alt): aspirantendivisie 82,5 punten, 1e prijs met lof (Mme. Jeanette Schwartz)

- Floor Vlasveld (sax-sopraan): aspirantendivisie 80 punten, 1 prijs met lof (Dialogue)

- Dylano Driessens (kleine trom): aspirantendivisie 77 punten, 1e prijs (Corona)

- Erik Meulenberg (marimba): 3e divisie 83 punten, 1e prijs + divisiebeker (Polka Galop)

- Jordi Simons (bugel): 4 divisie 80 punten, 1e prijs (Sirius)

- Esmee Rademackers (hoorn): 4 divisie 76 punten, 2e prijs (Légende Rustique)

- Tomas Post (bugel): 3e divisie 85 punten, 1e prijs + divisiebeker (The Ash Grove)

 


HaFa-examens 2014

Merkelbeek - 29 november 2014

Ook dit jaar zijn de examens van onze leerlingen een groot succes geworden. Wij kunnen u trots mededelen dat alle kandidaten geslaagd zijn, van harte gefeliciteerd. Daarnaast willen we ook de leraren van harte bedanken voor de inzet om de leerlingen klaar te stomen voor het examen.

De volgende leerlingen hebben examen afgelegd:

- Iris Linders: HaFa-A theorie en praktijk (sax-alt)

- Floor Vlasveld: HaFa-A theorie en praktijk (sax-sopraan)

- Dylano Driessens: HaFa-A theorie

- Romy Marell: HaFa-A theorie

- Kiki Dohmen: HaFa-A theorie

- Maarten Post: HaFa-B praktijk (trompet)

- Erik Meulenberg: HaFA-D theorie en HaFa-B praktijk (kleine trom)

- Britt Boumans: HaFa-C theorie en praktijk (sax-alt)

- Lindsey Stevelmans: HaFa-C praktijk (sax-alt)

- Stijn Jeurissen: HaFa-C praktijk (melodisch slagwerk)

- Jordi Simons: HaFa-C theorie

- Erik Meulenberg: HaFa-A praktijk (kleine trom) en HaFa-C praktijk (bugel)

- Tomas Post: HaFa-D theorie

- Daan Jeurissen: HaFA-D praktijk (trompet)

- Michelle Meulenberg: HaFa-D praktijk (hoorn)

 


MFO Onderbanken Toernooi 2014

Wijnandsrade, 24 mei 2014

Op zaterdag 24 mei heeft onze fanfare deelgenomen aan het jaarlijkse MFO Onderbanken Toernooi.

Ondanks een korte voorbereidingsperiode en hoge moeilijkheidsgraad van de te beoordelen werken, heeft de vereniging een schitterend resultaat neergezet. Beide werken werden beoordeeld met 82,5 punt, het predicaat “goed”. Zowel dirigent als korps van harte gefeliciteerd met dit mooie resultaat; dit geeft weer energie voor de toekomst.

 


Lei Extra Solistenconcours 2014

Hulsberg, 4 mei 2014

Op zondag 4 mei heeft Britt Boumans deelgenomen aan het Lei Extra Solistenconcours. Britt heeft 81 punten behaald en daarmee een hele mooie 1e prijs. Prima gedaan Britt.

 


Hubert Hermes solistenconcours 2014

Schinnen, 30 maart 2014

Op zondag 30 maart hebben wederom een aantal van onze leerlingen deelgenomen aan het Hubert Hermes solistenconcours. De organisatie was dit jaar in handen van fanfare St. Ceacilia uit Schinnen. Alle deelnemers hebben uitstekend gepresteerd, ze behaalden allemaal een 1e prijs. Tomas Post en Daan Jeurissen wisten in hun divisie het hoogst aantal punten te behalen en hiermee de beker.

- Erik Meulenberg (klein trom): 4e divisie (Jubilee)

- Maarten Post (trompet): 5e divisie (Vega)

- Tomas Post (bugel): 4e divisie, (Sirius)

- Daan Jeurissen (trompet): 3e divisie (The Ash Grove)

- Lindsey Stevelmans (alt saxofoon): 3e divisie (Novelette)

- Romy Marell (bugel): aspiranten (Evening Song)

- Michelle Meulenberg (hoorn): 2e divisie (Thema und Variationen)
 


PlayIn "DoOnderbanken" 2014

Merkelbeek, 23 februari 2014

Op zondag 23 februari houden de Fanfares en Harmonieën uit Onderbanken en Doenrade hun 1e PlayIn voor de jeugd. De achterliggende gedachte van deze PlayIn is het bevorderen van de samenwerking tussen de verenigingen en het enthousiasmeren van de jeugd voor het maken van muziek. Het motto is dan ook “Samen muziek maken”.

Het programma start om 13.30 uur met een welkomstwoord. Vervolgens gaan de jeugdleden een aantal muziekwerken instuderen die om 18.00 uur aan het publiek ten gehore gebracht worden. Als organisatie hopen we dat de jeugd een beregezellige middag beleeft en dat we de PlayIn een jaarlijks terugkerend evenement kunnen laten worden.

Kom luisteren op zondag 23 februari om 18.00 uur in de Henkhof te Merkelbeek.

  


HaFa - examens 2013

Merkelbeek - 23 november 2013

Ook dit jaar zijn een aantal leerlingen uit onze eigen opleiding op examen geweest. Wij kunnen u trots mededelen dat alle kandidaten geslaagd zijn, van harte gefeliciteerd. Daarnaast willen we ook de leraren van harte bedanken voor het afleveren van deze "toppers". 

De volgende leerlingen hebben examen afgelegd:

- Maarten Post: HaFa-B theorie

- Brecht Gevers: HaFa-D theorie

- Daan Jeurissen: HaFa-D theorie

- Erik Meulenberg: HaFa-A praktijk (kleine trom) en HaFa-C praktijk (bugel)

- Jordi Simons: HaFa-B praktijk (bugel)

- Tomas Post: HaFa-C praktijk (bugel)

- Audrey Noteboren: HaFa-D praktijk (bugel) en HaFa-D theorie

 


Nieuwe voorzitter

Merkelbeek - 23 november 2013

Na een periode "voorzitterloos" te zijn geweest, zijn we verheugd u te kunnen mededelen dat we vanaf 22 november onze vereniging kunnen completeren met een nieuwe voorzitter te weten Ward Vlasveld. Voor diegene die Ward niet kennen een korte introductie: Ward is getrouwd met Esther; ze hebben 2 dochters waarvan Floor momenteel in het eerste jaar van onze HaFa-A opleiding zit; de familie Vlasveld woont aan de Loogstraat te Brunssum; Ward heeft gestudeerd aan het conservatorium van Maastricht; de meesten onder ons zullen Ward uiteraard kennen als de toetsenist van het Strauss Orkest van André Rieu.

Ward, welkom bij onze vereniging en veel succes in je functie als voorzitter. 

 


Solisten Erik Meulenberg en Daan Jeurissen NEDERLANDS KAMPIOEN

Utrecht - 5 oktober 2013

Op 5 oktober 2013 deden bugellist Erik Meulenberg en trompettist Daan Jeurissen mee aan het Nederlands Kampioenschap KNFM-VNM in de 3de div. Ensembles Bugel-Trompet. De reis ging die dag helemaal naar Utrecht waar de finale plaatsvond in het plaatselijke Conservatorium.

Vroeg in de middag was het optreden van onze korpsleden gepland en ze sloegen zich daar voortreffelijk doorheen. De supporters die mee waren konden eindelijk hun zenuwen laten varen na een sterk staaltje muzikaliteit van deze twee toppers.

Pas om 20.00 uur ging de prijsuitreiking van start. Na een dag lang nagelbijten en genieten van andere solisten/ensembles was ook hun eigen divisie aan de beurt. En datgene waar elke muzikant van droomt wordt waarheid: KAMPIOEN!!!

Fanfare St. Joseph is enorm trots op dit resultaat. Een resultaat van goed opleiden (docent Eric van Oppen van onze eigen HaFa-opl.), maar vooral van vakmanschap en talent bij de beide muzikanten. TOP gedaan mannen!

PROFICIAT.

 


Interim-dirigent Harrie Broun blijft bij Fanfare St. Joseph

Merkelbeek - 4 oktober 2013

Na een korte interim periode (17 mei t/m 29 september 2013) werd Harrie Broun op 4 oktober na een korpsraadpleging aangesteld als dirigent van Fanfare St. Joseph. De wijze waarop de dirigent in de korte interimperiode (incl. zomervakantie) samen met de muzikanten het Galaconcert had voorbereid, getuigde van veel vakmanschap en werd door het korps gewaardeerd. Dit enthousiasme bleek wederzijds en resulteerde in een voortzetting van de samenwerking.

Harrie kenmerkt zich als liefhebber van een symfonische klankkleur en zoekt daarbij vooral naar wat bredere en ronde muziek. Het afwerken deze klank als ook de muzikant krijgt bij hem alle aandacht.

Daarnaast leerde Fanfare St. Joseph de dirigent kennen als een plezierig mens. Sociaal bewogen, prettig in de communicatie en met een luisterend oor voor iedere muzikant. Kortom, niet iemand die voor zichzelf op de bok staat, maar juist in dienst van de muziek en met het korps als partner.

We wensen zowel Harrie als het korps veel plezier met het voortzetten van de samenwerking en kijken met veel vertrouwen en plezier uit naar de komende concerten.

 


Solisten van St. Joseph naar Nederlands Kampioenschap!!!

 
Na een succesvolle deelname aan de Finale Jonge Solisten hebben Daan Jeurissen en Erik Meulenberg een uitnodiging ontvangen voor het Nederlandse Kampioenschap KNFM-VNM Blazers solisten en ensembles 2013.

Dit kampioenschap vindt plaats op 5 oktober in het Conservatorium van Utrecht,  Fentener van Vlissingenzaal (Gebouw voor Kunsten & Wetenschappen), Mariaplaats 27, 3511 LL Utrecht.

Daan en Erik, gefeliciteerd met deze uitnodiging en veel succes op 5 oktober!

  


MFO Solistenconcours Wijnandsrade 2013

Wijnandsrade - 21 maart 2013

Ook dit jaar hebben weer een aantal leerlingen van onze fanfare deelgenomen aan het MFO-solistenconcours. Alle deelnemers hebben een 1e prijs behaald. Daan Jeurissen en Erik Meulenberg hebben met hun duet zelfs een uitnodiging verdiend voor deelname aan de Finale Jonge Solisten. Hieronder volgen de resultaten.

- Erik Meulenberg (bugel) en Daan Jeurissen (trompet): 3e divisie, 86 punten (Concert duo pour deux cornets)

- Daan Jeurissen (trompet): 4e divisie, 86 punten (Chemung)

- Jordi Simons (bugel): 5e divisie, 84,5 punten (Polka Petit)

- Erik Meulenberg (bugel): 4e divisie, 83 punten (Sirius)

- Lindsey Stevelmans (alt saxofoon): 5e divisie, 83 punten (Chant Corse)

- Tomas Post (bugel): 5e divisie, 83 punten (Debonnaire)

- Maarten Post (trompet): jeugddivisie, 82 punten (The Victor)

- Audrey Noteboren (bugel): 3e divisie, 81 punten (The Ash Grove)

- Romy Marchal (hoorn): jeugddivisie, 81 punten (Altair)

- Erik Meulenburg (kleine trom): 5e divisie, 80,5 punten (On Stage)

- Bryan Marchal (trompet): 5e divisie, 80 punten (The Young Genius)

- Britt Boumans (alt saxofoon): 5e divisie, 80 punten (Deux Miniature)

 


LENTECONCERT succesvol begin van het voorjaar

Merkelbeek - 17 maart 2013

Afgelopen zondag 17 maart werd het St. Joseph (Joep) weekend afgesloten met het Lenteconcert. Onze eigen fanfare organiseerde in de Henkhof een gevarieerde muzikale avond i.s.m. Schutterij St. Johannes & St. Clemens en Harmonie St. Caecilia Bingelrade. Veide gastverenigingen toonden aan flink aan de weg te timmeren en hun mannetje te staan in muzikaal opzicht.

De drumband van de schutterij heeft zich de laatste jaren versterkt met diverse nieuwe jeugdleden. Na een instructeurswissel in 2012 wordt de muziek geleidelijk aan uitgebouwd t.b.v. diverse beoordeelde concerten in 2013. De pijlen worden duidelijk op de toekomst gericht....of moeten we zeggen er zit schot in?

De harmonie uit Bingelrade was een welkome aanvullingen op ons muzikale programma van deze avond. Na fanfareklanken en drumbandmuziek gaf de harmonie een swingend en spannend concert. Er zit muziek in!

Dirigent Sandro Moretti toonde zich na afloop ook tevreden over het concert dat de fanfare zelf gaf. Hij dankte de muzikanten voor hun inzet en plezierige samenwerking. Het publiek heeft absoluut genoten en was in grote getale aanwezig.

 


Fanfare St. Joseph bestaat 105 jaar!!! FEESTWEEKEND!

Elke 5 jaar mag de vereniging weer een schitterend lustrum toevoegen aan haar rijke historie. Na het 100-jarig jubileum in 2008 werden de pijlen al snel op de toekomst gericht. In 2010 was het tijd om eens iets nieuws te proberen: een Galaconcert met soliste Imke Heitzer. Vervolgens nam de fanfare in oktober 2011 o.l.v. dirigent Ludo Royen deel aan het bondsconcours en promoveerde voor de 2de achtereenvolgende keer. In 2006 bereikte men de 4de divisie en in 2011 stoomde het korps door naar de 3de divisie. Loon naar werken, zowel muzikaal als organisatorisch. De fanfare LEEFT!

In 2012 voltrok zich een dirigentenwissel nadat Ludo Roijen aangaf door zijn werk te weinig tijd te hebben voor het dirigeren van 3 korpsen. In Sandro Moretti werd een ervaren dirigent gevonden die het korps verder mag uitbouwen op het fundament dat Ludo heeft gelegd.

Om 105 jaar geschiedenis te vieren, organiseert de fanfare in het laatste weekend van september een JUBILEUMWEEKEND. Een weekend waarin we als fanfare niet alleen met een GALACONCERT willen laten zien wat we kunnen door iedereen weer muzikaal (en visueel) te verrassen, maar ook feest willen vieren middels een feestavond met Anderkovver en Brunch van de Hölter Jonge.

Het programma:

Vrijdag 27 september: GALACONCERT “Music of the World” (20.30)

Zaterdag 28 september: Receptie jubileum & jubilarissen (18.30-20.00), tijd o.v.b.

Zaterdag 28 september: KOVVER-Party…. ANDERKOVVER (20.30)

Zondag 29 september: Jubileummis (11.00-12.00), H. Clemens Kerk

Zondag 29 september: Brunch Hölter Jonge (12.30-17.30)

 


1ste editie ZomerPlein Concert succesvol

Merkelbeek - 29 juli 2012

Fanfare St. Joseph heeft zich voorgenomen om haar repertoire letterlijk toegankelijker te maken. Dit zal gestalte krijgen door op wisselende plekken in het dorp concerten te gaan geven waar direct omwonenden en andere belangstellenden makkelijker getuige van kunnen zijn. Op deze manier stapt het publiek niet meer bij de fanfare binnen, maar komt de fanfare naar het publiek toe.

Het eerste wapenfeit was op 29 juli j.l. een concert op de Douve. Gezien de centrale ligging zal deze setting jaarlijks opgezocht worden. Daarnaast zal de fanfare eenmaal per jaar op een alternatieve locatie optreden, ergens in het dorp....

Het ZomerPlein Concert op de Douve mag een succes genoemd worden. Door de locatiekeuze was de animo en het enthousiasme van de bezoekers duidelijk vergroot. Een uur lang werd o.l.v. dirigent Sandro Moretti genoten van lichte muziek in HaFa-jasje. Door zijn aankondigingen in Italiaans accent kreeg het geheel een extra zomers tintje.

Op 15 september zal de fanfare verder gevolg geven aan haar voornemen op een andere locatie in ons prachtige dorp!

(Foto met dank aan dhr. P. Philips)

 


Resultaten afgevaardigde Merkelbeeks solisten bij de Finale Jonge Solisten van de LBM

- Erik Meulenberg (bugel) en Daan Jeurissen (trompet) 84 pnt voor hun duet
- Audrey Noteboren (bugel) 83 pnt voor haar solo
- Daan Jeurissen (trompet) 87,5 pnt voor zijn solo
- Michelle Meulenberg (hoorn) 82 pnt voor haar solo

Top resultaten behaald door onze muzikanten uit eigen kweek :-)!!!
Daan Jeurissen sleept met zijn resultaat zelfs één van de acht te winnen LBM-masterclasses in de wacht.

Proficiat allemaal!!!!

 


Sandro Moretti nieuwe dirigent Fanfare St.Joseph Merkelbeek

Op 18 maart jl. speelde fanfare St. Joseph haar laatste concert o.l.v. dhr. Ludo Roijen. Ludo Roijen stond sinds 2008 voor het korps en heeft in die tijd een mooie prestatie neergezet door uiteindelijk in 2011 te promoveren naar de 3de fanfare afdeling van de Limburgse Bond van Muziekgezelschappen. Een prestatie waarop men samen met hem graag had voortgeborduurd. Ludo kon echter door zijn drukke onderwijsbaan niet langer 3 korpsen combineren, waardoor de fanfare op zoek moest naar een nieuwe dirigent.

Inmiddels hebben 20 kandidaten gesolliciteerd, is met 7 daarvan een sollicitatiegesprek gevoerd en mochten vervolgens 3 kandidaten een proefrepetitie gegeven. Stuk voor stuk inspirerende repetities waarin menige noot gekraakt werd.

Na een stemming onder de muzikanten bleek zich een duidelijke voorkeur af te tekenen voor dirigent Sandro Moretti. Dhr. Moretti heeft vervolgens de benoeming geaccepteerd en nam bij het Rhythm & Melody Concert op 18 maart jl. het stokje over van Ludo Roijen.

De dankbaarheid en het respect t.a.v. dhr. Roijen zijn groot. Mede dankzij zijn leiding is het korps gegroeid tot wat het nu is. Sandro Moretti zal van hieruit gaan voortborduren aan de muzikaliteit, beleving en gemeenschapszin binnen het korps. Hij krijgt van Ludo een mooi fundament mee om op verder te bouwen.

Sandro Moretti is geboren in Italië in het kleine dorpje Moglia (nabij Verona). In 1985 verhuisde hij naar België, voltooide hij het conservatorium in Maastricht en dirigeerde vele korpsen in Belgisch en Nederlands Limburg. Hij bouwde daarnaast aan diverse jeugdopleidingen en geeft les op meerdere koperinstrumenten. Hij behaalde o.a. meerdere 1ste prijzen met diverse korpsen, werd in 2001 Limburgs kampioen in de 2de divisie (harmonie Wijlre), wereldkampioen  in de 3de divisie op het WMC van 1997 en vice-wereldkampioen in de 2de divisie in 2001 (beiden met De Volksgalm uit Riemst).

Momenteel dirigeert Sandro bij harmonie St. Gertrudis Wijlre en harmonie St. Rosa Sibbe. En vanaf heden dus ook bij fanfare St. Joseph Merkelbeek. Zijn eerste grote concert bij deze vereniging zal hij dirigeren op het HaFa-toernooi van de Muziekfederatie Onderbanken 


Copyright © 2012. All Rights Reserved.